Bereken direct uw prijs

Het leggen van graszoden

Het leggen van een groene mat is simpeler dan u denkt. Als u de volgende stappen opvolgt creëert u gegarandeerd een prachtig groen gazon in uw tuin.

Voorbereiding van de ondergrond

Ter voorbereiding van het leggen van het gras moet u ervoor zorgen dat de ondergrond egaal is. Het is goed om ongeveer 10 centimeter grond los te maken en dit dan met een hark egaal te maken. Als u bij uw bestelling meststof heeft mee besteld kunt u dit nu door de tien centimeter grond mengen. Als alles egaal is dient u de grond stevig en vlak te maken. Druk de grond dus goed aan, of schaaf de grond door middel van een plank.

De graszoden uitrollen

U kunt nu de graszoden gaan uitrollen. Zorg er voor dat de zoden strak langs elkaar liggen. Als ze liggen moet u de matten goed aankloppen. Dit kunt u doen met een schep. Hierna moet u de graszoden volledig doorweken met water. Als de weken na het leggen erg warm zijn met weinig regen dient u de matten water bij te geven tot drie keer per dag. U hoeft dit niet alleen ’s avonds te doen, dit mag in dit geval ook overdag.

Nabehandeling

Na ongeveer vier weken kunt u de grasmat al vrij betreden aangezien de matten dan al goed wortel moeten hebben gevat. Hierna is het al genoeg om maximaal één keer per week extra water te geven. Maar dan vooral in erg warme periodes. Als u dit doet doe dit dan in grote hoeveelheden.