Bereken direct uw prijs

Tips voor het onderhoud van uw gras

Na het leggen van uw graszode wilt u natuurlijk blijvend kunnen genieten van uw gazon. Wij hebben allerhande tips voor u om het onderhoud aan uw gras minimaal te houden en te zorgen dat u maximaal kan genieten van uw groene gazon. Als u alle onderhoudstips goed aanhoud zult u zien dat u ook weinig last zult hebben van onkruid of mos in uw gazon.

Maaien en verticuren

Na het leggen van graszodes zal er ongeveer één a twee keer per week gemaaid moeten worden. Uiteraard alleen buiten de wintermaanden. Afhankelijk van het weer kunt u bepalen of het gras één of twee keer gemaaid moet worden in een week. Zorgt u er wel voor dat u het gras met regelmaat maait. Een goede maaistand is ook belangrijk, afhankelijk van uw eigen wensen moet de stand tussen de 3 en 4,5 centimeter zijn. Naast het maaien is het goed als u één keer per jaar uw grasmat verticuteerd. Dit is een zware klus maar hierdoor zal uw gras meer ruimte krijgen om goed te groeien.

Op tijd bemesten

Het is belangrijk dat u met regelmaat uw gazon bemest. Er zijn verschillende producten in de handel voor gazonbemesting. Er zijn meststoffen die maandelijks moeten worden gestrooid, maar er zijn er ook die slechts één keer per kwartaal uitgestrooid hoeft te worden. De laatste soort is natuurlijk makkelijker in gebruik.

Besproeien

Besproeien van uw gazon is twee maanden na het leggen van de graszodes alleen nodig bij erg warm weer. Beperk dit dan tot eenmaal per week in grote hoeveelheden.