Bereken direct uw prijs

Verschillende grassoorten

Er zijn meer grassoorten dan u verwacht. Daarnaast bestaan onze verschillende graszoden niet uit één soort gras. Om een graszode sterker te maken worden verschillende grassoorten samen gevoegd tijdens het kweken. Dit resulteert ook weer in verschillende soorten graszodes, elk met een eigen functie. Hoewel alle graszodes van uitstekende kwaliteit zijn leent de ene soort zich beter voor een speelgazon en de ander voor een siergazon.

Siergazon

Bij het kweken van een vrij standaard graszode gebruiken wij Veldbeemdgras, Roodzwenkgras, en Struisgras. Deze worden gebruikt in de graszodes met en zonder bewapening. Het verschil tussen met of zonder bewapening is dat bij de eerste een net wordt gebruikt om de graszode bijeen te houden. De graszodes zonder bewapening worden langer doorgekweekt en ontwikkelen zo natuurlijke sterkte. Beide deze graszodes zijn geschikt als siergazon.

Schaduwgras

Als uw gazon in de schaduw ligt of komt te liggen kunt u kiezen voor schaduwgras. Schaduwgras is een mengsel van Roodzwenkgras, Veldbeemdgras, en Deschampsia. Door deze combinatie grassen is dit type gazon ontzettend geschikt voor schaduwplekken en is het goed bestand tegen intensief gebruik door bijvoorbeeld kinderen. Dit gras is dus ook erg goed voor een speelgazon in uw achtertuin zelfs als u niet veel schaduw in uw achtertuin heeft.

Sportvelden

Voor sportvelden kweken wij een specifiek soort gras van Engels Raaigras en Veldbeemdgras. Deze grassoort is goed geschikt voor intensief gebruik op sportvelden of speelweides. Ook heeft dit gras een goed herstellingsvermogen en dit is natuurlijk ideaal voor velden die intensief gebruikt worden.